HTML

Brighton élete

Majdnem mindent felszámolva magunk mögött kijöttünk Brightonba egy jobb mindenség reményében. Egy 30-as házaspár újrakezdése.

Friss topikok

  • dusek: Az egyik a St.James St.-en van ha nem tévedek. (2014.02.06. 14:59) Lengyel-magyar jóbarát
  • l.christa: Nemreg jottem Brightonba es nagyon tetszik!! (2013.12.20. 22:53) A várva várt:-)))
  • ___________________________ (törölt): Na, én ezzel 3 évig szenvedtem Birminghamben, a bőröndben hurcolt, aztán kincsként őrizgetett gyua... (2013.09.09. 13:43) Éhség (honvágy?)
  • borbelyzsuzsa: Hát igen, inkább egyék meg a maradékot, csak ne rám célozzanak az utcán:-)) (2013.05.14. 17:45) Mert a sirályok is éhesek
  • stleon: Igen, meglépetés volt itt Burgess Hil-ben is.Egész este autókat tologattunk egy enyhe emelkedőn.Mi... (2013.03.20. 10:16) A hó Brightonban

Címkék

Paprikáskrumpli és költözés

borbelyzsuzsa 2012.03.18. 21:21

Olivér lelőtte a poént, mert csak a végére akartam leírni, na mindegy.-)))

Szval tegnap reggel sietősen összepakoltunk (ha később jelentkezel ki akkor az súlyos pénzekbe kerül) és a csomagjainkat hátrahagyva elhagytuk a hostelt.

Délután fél 5kor költöztünk be az új kis társbérletünkbe. Az eső (mivel költöztünk) esett, így az idő nem volt annyira vidám.

Egy kedves Fülöp szigeteki pár adta ki nekünk a lakása egy szobáját, addig míg nem találunk sajátot. Lakást csak akkor tudunk majd magunk keresni, ha lesz munkánk, addig pedig ide költözünk be, mert itt mégiscsak olcsóbb mint a hostelben, és lehet végre főzni.

Aki annak idején járt a pesti albérletünkbe az tudja hogy az sem volt egy szépség, de amikor beköltöztünk visszasírtam.

A konyha az aranyos, azzal nincs baj, csak ez a fura angol szokás, hogy itt is padlószőnyeg van. Ezt nem értjük. Van saját kisszekrényünk, meg  a hűtő és a fagyasztó fele is a mienk. (Ma már vásároltunk is bele dolgokat végre)

A szobánk kicsi, és az első vendégágyon töltött éjjel után úgy döntöttünk a földön alszunk majd. Az ok az ágy belső lejtése, egész éjjel kapaszkodtunk. Gábor az ágy egyik én a másik szélén próbáltam be nem gurulni középre. Szval ma estétől az új nagyon nagy takarónkkal a földre terített 4-5 cm vastag matracon fogunk aludni, remélem végre jól.

Jöjjön a legnagyobb dolog a fürdőszoba. Mindenki tudja, hogy az angoloknál két csap van a kádban is. Egy a hideg és egy a meleg víznek. Ugye opcionális alapon ki lehet választani, hogy hideg vagy forró vízzel szeretnél kezet mosni ilyesmi. Itt egyszerűen nincs zuhany. Esmeralda (a főbérlő) elmesélte, még amikor megnéztük a lakást, hogy kb 2000 fontba kerülne azt megcsináltatni, így maradt ez a megoldás. Persze hála Busai Attila pajtásunknak tudjuk, hogy pár fontért (reméljük 5 alatt) lehet venni olyan átalakítót amivel egyszerűen lehet ebből közös csövet zuhanyfejjel együtt csinálni. Holnap addig nem jövünk haza, míg nem szerzünk egy ilyet. Az Ebay-en is lehet venni, de nem szeretnénk még napokat azzal tölteni, hogy rá várunk. Én ugyan mostam hajat mielőtt elindultunk a Hostelből, de Gábor sűrűbben szokott mint én.

Naszóval kipakoltunk, van netünk is, holnap lesz zuhanyfej reméljük, nagyobb baj már csak nem jön. Majd egyszer mosolyogva fogok erre visszagondolni, ma ezt csak a Cidernek köszönhetem. Még nem tartok ott, hogy mosolyogni tudjak sokat rajta. De élni kell, szval ki kell bírni.

Miután bevásároltunk hazacipeltük a dolgokat és nekiláttunk az egy hete áhítozott paprikáskrumplinak. Az Asdában csak néztünk mint a vett malac, hogy mennyiféle krumpli is van, próbáltunk olyat választani ami jó lesz. Főznivalót vettünk. Kicsit sárgább mint a otthoni, de sebaj. Kolbászt otthonról hoztunk bele és pirospaprikát is. Így ez egy fúziós étel lett, de sztem nagyon jól sikerült. Levesestányérban a krumpli, bögrében a cider és ez az első itteni igazi ebédünk. (a tányér és a bögre már a saját háztartásunk részét képezi) Gábornak is ízlett, Esmeralda pedig még nem kóstolta meg. A Buddha az ablakban meg csak nézett.

 

 

Holnap iskola, újra kezdődik egy hét én meg folytatom majd a mesélést. Vannak még érdekes dolgok.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://brightonelete.blog.hu/api/trackback/id/tr764324644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keios 2012.04.03. 17:26:08

Hát az otthoni kóbisz meg a paprikusz az valójában csalás. Bár kell ahhoz hogy finom is legyen.

Bögre cider meg nagyon laza :)

borbelyzsuzsa 2012.04.03. 17:45:25

Na jó, de aki Csabára megy férjhez az nem indul el a nagyvilágba csabai kolbász nélkül, meg jó pirospaprika nélkül. A bicskádat is viszed magaddal amerre csak mész:-))
Nincs még más poharunk, emiatt a bögrés cider.
süti beállítások módosítása