Írtam már többször arról, hogy itt azért nem tud az ember mindent megvenni ami otthon nagyon egyszerű.
Persze ott a lengyelbolt, illetve vannak magyar boltok is, ahonnan lehet rendelni, de ez akkor sem olyan mint amikor régen az ember fogta magát szombat reggel...
...és kiment a piacra, vett egy sajtos-tejfölös lángost, forralt bort, vagy egy felest, és egy jó reggeli után a piacon is mindent meg lehetett venni a hétvégi nagy ebédekhez, vacsorákhoz.
Rászoktunk arra, hogy ha hazamegyünk, akkor egy-két itt nem olyan egyszerűen beszerezhető dolgot hozunk ki magunkkal.
Konkrétan hazafelé alig van ruha a bőröndben, mert az úgyis van otthon, csak ajándékok, és megrendelések. Visszafelé az ajándékok és a kintről hozott dolgok helyét átveszik a füstölt húsok, kolbász, tészta, méz, fűszerek. Minden aminek otthoni íze van, és egy ideig kitart.
Mivel ha valamiből egy darabom van vagy egy üvegem akkor sokáig várunk a megevésével, mert utána már nem lesz ugye. Nemrég kivettem a fagyasztóból az egyik adag füstölt húst. Ez lett belőle: füstölt nyúlja gerslivel és káposztával, ahogy Esztertől és Kissatól tanultuk. Csak a barátok hiányoztak a nagy adag fogyasztásánál. (mert ebből ugye nem lehet kisadagot főzni)
Semmi sem tökéletes...