HTML

Brighton élete

Majdnem mindent felszámolva magunk mögött kijöttünk Brightonba egy jobb mindenség reményében. Egy 30-as házaspár újrakezdése.

Friss topikok

  • dusek: Az egyik a St.James St.-en van ha nem tévedek. (2014.02.06. 14:59) Lengyel-magyar jóbarát
  • l.christa: Nemreg jottem Brightonba es nagyon tetszik!! (2013.12.20. 22:53) A várva várt:-)))
  • ___________________________ (törölt): Na, én ezzel 3 évig szenvedtem Birminghamben, a bőröndben hurcolt, aztán kincsként őrizgetett gyua... (2013.09.09. 13:43) Éhség (honvágy?)
  • borbelyzsuzsa: Hát igen, inkább egyék meg a maradékot, csak ne rám célozzanak az utcán:-)) (2013.05.14. 17:45) Mert a sirályok is éhesek
  • stleon: Igen, meglépetés volt itt Burgess Hil-ben is.Egész este autókat tologattunk egy enyhe emelkedőn.Mi... (2013.03.20. 10:16) A hó Brightonban

Címkék

Ezért is...

borbelyzsuzsa 2012.08.26. 16:17

Itt Angliában (Brightonban) az is jó, hogy elég sok ingyenes kiállításra lehet bemenni. A lakásunk mellett van a városi egyetem egyik épülete. Tegnap zártak egy egy hónapos kiállítást. Munkaidő után nem volt időm bemenni, de tegnap sikeresen meg tudtam nézni.

A 3D-s technikát mutatták be egy –két példán keresztül. Szobrok felújításánál, amiket földrengés tett tönkre, hogyan lehet a szkenner segítségével összerakni őket. fotó(4).jpg

Vagy Múzeumokban érméket beszkennelve adatbázist létrehozni hogyan lehet. Hogyan használták Pompei-nél és más római kori megmaradt épületeknél az utcatérképek megszerkesztésénél. Mennyire segíti ez az embereket stb stb.

fotó(2).jpg

fotó(3).jpg

A legérdekesebb rész az egyiptomi volt (Abu Simbel temple), ahol 3d-s szemüvegben be lehetett menni egy kis monitor segítségével egy templomba, és ott meg tudtam nézni a belső teret. Mivel ez csak egy kisebb monitor volt annyira nem volt izgalmas, de érdekes volt. A nagy kivetítőn pár lépésben mutatták meg a szobrok feltérképezését, és ott igazi nagy térben lehetett benézni ugyanebbe a templomba.  Az már jobb volt sokkal.

fotó(1).jpg

A legjobb benne, hogy bárki bemehet az utcáról, nem volt sok információ, ami feleslegesen terheli az agyat, de mégis érdekes volt. Valamint egy érdekes félórát szerzett a betérő embereknek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://brightonelete.blog.hu/api/trackback/id/tr764733044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása